Tel Avivin Bauhaus-hotelli

Tel Avivissa on avattu maailmankuulun teollisen suunnittelijan ja arkkitehdin Karim Rashidin (kuvassa vasemmalla) suunnittelema upea hotelli. Historiallisella Magen David -aukiolla sijaitseva 40 huoneen hotelli sijaitsee aivan Tel Avivin keskustassa, King George ja Sheinkin -katujen risteyksessä lähellä Karmelin kauppatoria. Ylenpalttisen upea Bauhaus-tyylin Poli Haus -hotelli on alun perin rakennettu 1930-luvun funktionalismin ja minimalismin hengessä. Kaikki hotellin huoneet ja sviitit ovat palkitun Karim Rashidin suunnittelemia.

Tel Avivin keskustassa on kymmenittäin valkoisia rakennuksia, jotka on rakennettu kansainvälisen Bauhaus-tyylisuunnan mukaisesti. Bauhaus-rakennusten aluetta kutsutaan valkoiseksi kaupungiksi (“The White City”) ja se on ollut UNESCO:n maailmanperintöluettelossa vuodesta 2003.

Hotellin katolta avautuu vaikuttava näkymä näihin valkoisiin taloihin. Katolla on myös uima-allas, auringonottopaikka, cocktail-baari, kylpylä ja hurmaava kahvila, jonne katetaan aamiainen.

Hotellin sisätilat ovat väritykseltään keltaisia, sinisiä, vihreitä ja valkoisia. Hotellin esitteen mukaan: ”Poli House -hotelli ilmentää Tel Avivin omalaatuisen monimuotoista kulttuuria ja muotoilua: katutaidetta ja graffiteja”.

 

 

 

Vuonna 1934 rakennettu Bauhaus-talo, joka alun perin oli ”The Polishuk House”, on arkkitehti Shlomo Liaskowskin suunnittelema. Rakennuksessa oli 15 kauppaa ja 50 toimistoa.

Egyptissä vuonna 1960 syntynyt ja Kanadassa kasvanut Rashid on sukupolvensa tuotteliaimpia suunnittelijoita. Hän on saanut 300 palkintoa ja suunnitellut 3000 tuotetta ja hän työskentelee 40 maassa. Hän on suunnitellut liikkeen Giorgio Armanin tuotteille, parfyymipulloja Kenzolle, kelloja ja astiastoja Alessille, Artemidelle valaisimia ja paljon muuta. Hän on myös työskennellyt Audille, Samsungille, Swarowskille, Davidoffille, Issey Miyakelle ja Estee Lauderille.

Hänen töitään on esillä 20 pysyvässä näyttelyssä ja taidegalleriassa ympäri maailmaa, mukaan lukien arvovaltainen MoMA (New York Museum of Modern Art), Pompidou keskus ja SFMOMA (San Francisco Museum of Modern Art).

Lue koko artikkeli: nocamels