Nuori Israelin etiopialainen huippulahjakkuus sai pianon entiseltä pääministeriltä, Ehud Barakilta

Oshri Bitau on poikkeuksellinen lahjakas nuori pianisti, mutta hänen perheellään ei ollut varaa omaan soittimeen. Onneksi Ehud Barak tuli apuun.

 

Nuori Israelin etiopialainen poika, jonka harvinainen musikaalinen lahjakkuus näkyi Israelin uutisissa, sai lahjaksi oman pianon entiseltä Israelin pääministeriltä.

Nasaret Illitistä kotoisin olevan kymmenenvuotiaan Oshri Bitaun erityislahjakuuden huomasi hänen piano-opettajansa Ina Kravitz, mutta Oshrin vanhemmilla ei ollut varaa hankkia hänelle omaa pianoa. Oshri harjoitteli koulun vanhalla pianolla koulupäivien jälkeen.

Kun Hadashot televisiouutiset kertoi tarinan pojasta, joka oli esiintynyt yleisölle Tel Aviv Cinematheque -teatterissa ja muissa yleisötilaisuuksissa, uutiskanavalle tulvi soittoja onnittelijoilta, jotka halusivat ostaa hänelle pianon.

 

Hadashot uutiset otti yhteyttä Oshrin äitiin, Alamiin. Hän kertoi, että Israelin entinen pääministeri ja pianon soiton harrastaja Ehud Barak oli jo ottanut yhteyttä perheeseen ja uusi Yamaha piano toimitettiin heille kotiin. Oshrin näyttäessään uutta pianoaan, hän sanoo: ”en ole kokenut mitään tällaista, että pääministeri tuo minulle pianon. En halua jättää tätä pianoa. Unelmastani on tullut totta. Nyt jatkan ja tämä on vasta alkua”.

 

 

Lue lisää UnitedWithIsrael ja TimesOfIsrael