Tel Avivin taidemuseo saa japanilaisen taiteilijan Yayoi Kusaman retrospektiivisen näyttelyn

Yhden maailman suosituimman taitelijan, japanilaisen Yayoi Kusaman töitä tulee esille Tel Avivin taidemuseoon

 

A portrait of iconic Japanese artist Yayoi Kusama (Courtesy, Ota Fine Arts, Victoria Miro & David Zwirne)

 

 

 

 

 

Tel Avivin taidemuseossa (Tel Aviv Museum of Art) tulee olemaan esillä 200 Yayoi Kusaman työtä. Näyttely on listattu vuoden 2021 yhdeksi maailman suuremmista ja parhaista taidenäyttelyistä. Se aukeaa marraskuussa Tel Avivin taidemuseon kahteen rakennukseen.

 

Yayoi Kusama’s Infinity Mirrored Room — Love Forever, 1966/94, part of the comprehensive exhibit of her work coming to the Tel Aviv Museum of Art in November 2021. (Courtesy, Ota Fine Arts)

 

 

 

 

Ennen Tel Avivia näyttely on kiertänyt Berliinin Gropius Bau -museossa ja New Yorkin kasvitieteellisessä puutarhassa (New York Botanical Gardens). Tel Avivin näyttely on yhteistuotanto Tokion Studio Kusaman ja Berliinin Gropius Baun kanssa. Näyttelyssä on esillä Kusaman tuotantoa 70 vuoden ajalta. Näytteillä on piirustuksia, maalauksia, veistoksia, installaatioita elokuvia ja muotia. Teoksia on esillä Tel Aviv museon kuudessa galleriassa. Näyttelyssä on myös esillä neljä Infinity Rooms -huonetta, Kusaman peili-installaatioita.

 

Yayoi Kusama’s Infinity Mirror Room – Phalli’s Field, 1965 — Installation, Mixed Media, which will be on display at the Tel Aviv Museum of Art as part of a Yayoi Kusama retrospective in November 2021 (Courtesy: Ota Fine Arts; Victoria Miro; David Zwirner)

 

 

 

 

Lue lisää The Times of Israel