Totuus apartheidista

Danny Ayalon on “The Truth About Israel” -yrityksen perustaja. Hän on entinen Israelin varaulkoministeri ja Israelin Yhdysvaltojen suurlähettiläs. The Truth About Israel on voittoa tavoittaman yleishyödyllinen yritys, jonka tavoitteena on kouluttaa ja opettaa ihmisille tosiasioita nykypäivän Israelista. Artikkelin alla olevassa videossa hän kertoo, miksi Israelin vertaaminen Etelä-Afrikan apartheid valtioon on täysin virheellistä, ja se myös loukkaa todellisia Etelä-Afrikan rotusorron uhreja.

Etelä-Afrikassa rotusorto oli vakiintunut järjestelmä rotujen eristämiseksi ja syrjimiseksi vuosina 1948 – 1991. Rotusorron aikana Etelä-Afrikan mustat eivät voineet äänestää. He eivät voineet asua tai työskennellä valkoisten alueilla, ellei heillä ollut passia tuolle alueelle. Heidän piti käyttää mustille varattuja sairaaloita saadakseen hoitoa. He eivät voineet ostaa maata vapaasti. Lisäksi heillä oli erilliset julkiset kulkuneuvot, uimarannat, vessat ja koulut. Etelä Afrikan mustien elämää rajoitettiin, heitä syrjittiin ja torjuttiin maantieteellisesti ja kulttuurillisesti.

Israel

Miten asiat ovat Israelissa? Kaikilla Israelin kansalaisilla, oli hän sitten juutalainen tai arabi, on oikeus äänestää. Juutalaiset ja arabit valitsevat edustajansa Israelin parlamenttiin. Arabeilla on Israelin parlamentissa kolmanneksi suurin puolue. Arabit palvelevat tuomarina Israelin oikeusjärjestelmässä. Arabituomari tuomitsi Israelin juutalaisen presidentin vankilaan hänen rikoksistaan. He jakavat juutalaisten kanssa akateemiset koulutuslaitokset, sairaalat, kuljetusvälineet, uimarannat ja kaikki palvelut. Arabit asuvat ympäri Israelia. He ovat voittaneet Israelin kauneuskilpailuja ja tosi TV sarjoja. He ovat mukana Israelin kansallisissa urheilujoukkueissa. Etelä Afrikan johtaja Fredrick Deklerk, joka voitti Nobelin rauhanpalkinnon lopettaessaan rotusyrjinnän Etelä Afrikasta, on sanonut, että Etelä Afrikan rotusyrjinnän vertaaminen Israeliin on ”vastenmielistä ja epäreilua”.

Palestiinalaishallinto, nykypäivän rotusortoa

Tutkitaanpa palestiinalaishallintoa ja verrataan sen normeja koskien juutalaisia. Kymmeneen vuoteen ei palestiinalaishallinnon alueella ole äänestetty. Juutalaisia ei ole parlamentin edustajina eikä mukana puolueissa. Juutalaiset eivät voi ajaa Palestiinan hallinnoimilla teillä. Juutalainen, joka näin tekee, leikkii hengellään. Juutalaiset, jotka haluavat rukoilla juutalaisten pyhillä paikoilla Palestiinan hallinnon kontrolloimilla alueilla, tarvitsevat sotilaan turvakseen. Juutalaiset eivät voi ostaa maata, ja arabi saa kuolemantuomion, jos hän myy maata juutalaiselle.

Kyllä, rotusortoa on edelleen, mutta ei Israelissa. Rotusorto on voimassa ja voi hyvin Palestiinan hallinnon alueilla.

Katso Danny Ayalonin video