Uusi ihmemaali muuttaa auringon säteet viilentäväksi ilmastoinniksi

SolColdin nanotech-pinnoite on uusi mullistava läpimurto ilman sähköä toimivasta ilmastointilaitteista. Se sopii erittäin aurinkoisessa ja kuumassa ilmastossa oleviin rakennuksiin tai laitteisiin. Pinnoitemateriaalit, jotka suojavat tulelta, vedeltä tai äärinmäisiltä lämpötiloita eivät ole mitään uutta. Mutta israelilainen high-tech maali ei vain suojele pintoja auringolta, vaan SolCold itseasiassa käyttää auringon energiaa käynnistäessään mekanismin, joka tarjoaa tehokkaasti viilennystä ilman sähköä.

Luit oikein: Tuplapinnoite imee kuumat auringonsäteet, ja uudelleen luovuttaa auringon energian viileyden muodossa. Mitä kuumempi auringon säteily on, sitä enemmän pinnoite viilentää. Tämä ilman sähköä toimiva ratkaisu viilentää kuumilla ja aurinkoisilla alueilla, kuten Afrikassa, Keski- ja Etelä-Amerikassa. Herzliassa sijaitseva startup-yritys on saanut pääomarahoitusta, ja se suunnittelee aloittavansa 18 kuukautta kestävän testin tämän vuoden ensimmäisellä kvartaalilla. Kaksi liikerakennusta ja yksi asuinrakennus Israelissa ja Kyproksella ovat mukana testeissä.

SolCold:n perustaja Gadi Grottas kertoo, että yritys on saanut satoja kyselyjä liittyen tilauksiin ja levikkioikeuksiin. Näiden arvo arvioidaan olevan noin 100 miljoonaa dollaria. Kyselyjä on tullut Afrikasta, Australiasta, Brasilijasta, Chilestä, Kiinasta, Ranskasta, Intiasta, Italiasta, Japanista, Kuwaitista, Meksikosta Filippiineltä, Turkista ja Yhdysvalloista. SolClold:n tuote herättää kiinnostusta rahtilaivojen pinnoituksesta kanaloihin, ostoskeskuksista urheiluareenoihin, autoista lentokoneisiin jne. Kuinka on mahdollista, että näin alussa oleva yritys on jo saanut näin paljon huomiota?

SolCold:n johtoryhmä.

SolCold:in ensimmäinen näytteillepano tapahtui kesäkuussa 2016, jolloin se oli yksi kuudesta israelilaisesta yrityksestä, jotka Yhdysvaltojen ulkoministeriö ja Valkoinen talo oli poiminut osallistumaan kansainväliseen yrittäjien huipputapaamiseen (Global Entrepreneurship Summit). Lokakuussa 2017 SolCold oli finalisti Parisissa pidettävässä kilpailussa  (Hello Tomorrow Summit).

 

Lue artikkeli kokonaisuudessaan: Israel21c