Pyöräile halki Israelin!

Uusi englanninkielinen kotisivu Israel Bike Trail on julkaistu hiljattain. Sivu tarjoaa turisteille tietoa maastopyöräilystä Israelin dramaattisessa ja vaihtelevassa maastossa. Israel Bike Trail eli Israelin pyörätiet on kansallinen hanke, jonka tavoitteena on luoda yhtenäinen maastopyörätie, joka kulkee pohjoisesta etelään, Hermonvuorelta Eilatiin.

Pyöräilijät, jotka polkevat koko matkan, ohittavat maan tärkeimmät kohteet. He kokevat maan upeimmat maisemat samalla, kun he tutustuvat Israelin monipuoliseen kulttuuriin ja erityyppisiin yhteisöihin matkansa varrella.

Pyörätie on ainutlaatuinen, koska se on maailman yksi pisimmistä merkityistä pyöräteistä, joka sopii erityisen hyvin maastopyöräilijöille. Se seuraa osittain muinaisia karavaaniteitä, jotka yhdistävät kolmen monoteistisen uskonnon vanhimmat ja pyhimmät kulttuuriperinnölliset kohteet. Pyöräilijät saavat kokea Hermonvuoren lumen ja etelän erämaan, esi-isien asuin rauniot, vilkkaiden metropolien betonitornit, kaiken kattavan tuhat vuotisen historian ja satojen miljoonien vuosien geologian.

Pyörätien päiväetapit on suunniteltu siten, että niiden polkemiseen kuluu 6—8 tuntia, ja tullessaan määränpäähän pyöräilijät löytävät majoituksen ja vettä. Tähän mennessä tarjolla on 300 kilometrin pyörätie, joka yhdistää Mitspe Ramonin ja Eilatin. Tämä reitti voidaan ajaa kahdeksassa päivässä mahtavien erämaamaisemien halki. Pyörätie Eilatista Mitspe Ramoniin avattiin vuoden 2015 helmikuussa.

Vapaaehtoisten ryhmä, joka uhraa aikaansa ja energiaansa Israel Bike Trail -pyörätien kunnostamiseen ja tasoittamiseen, on kasvanut jatkuvasti.

Israel Nature and Parks Authority (Israelin luonnon ja puistojen viranomainen) johtaa Israel Bike Trail -pyörätiehanketta yhdessä maan matkailuministeriön ja Israelin hallituksen matkailunkehittämiskeskuksen kanssa. Myös maatalousministeriö, ympäristöministeriö ja juutalaisten kansallisrahasto ovat mukana hankkeessa.

 

Lisätietoja: http://ibt.org.il/en/