Pelikaanit muuttavat Etelä-Euroopasta Keski-Afrikkaan viettämään talvea, levähtäen matkansa aikana Israelissa

Juuri nyt kymmenien tuhansien muuttavien pelikaanien parvet voivat olla lahja lintuharrastajille, mutta israelilaisille kalankasvattamoille lintujen vierailu saattaa käydä hyvin kalliiksi. Varjellakseen kasvattamoiden kaloja, Israelin viranomaiset ovat vastatoimena aloittaneet muuttavien lintujen ruokinnan.

Mishmar Hasharonin vedenkeräysaltaan henkilökunta ruokkii pelikaaneja. Kerralla kaloja tarjotaan pelikaaneille kuusi tonnia. Ruokinta tapahtuu kolme neljä kertaa viikossa aikana, jolloin pelikaanit levähtävät Israelissa muuttomatkansa aikana. Projektin on rahoittanut Israelin maatalousministeriö. “Kun ne syövät täällä, ne jaksavat taas jatkaa matkaansa Etelä-Sudaniin. Ilman ruokintaa ne aiheuttaisivat runsaasti tuhoja kalankasvattamoissa”, sanoo Zvika Gerber, kunnallisen vesiyrityksen johtaja.

On arvioitu, että vuosittain Israelin ylittää 75 000 – 100 000 lintua. Linnut muuttavat Etelä-Euroopasta viettämään talvea Keski-Afrikkaan.

Lue alkuperäinen artikkeli ja katso video Jerusalem Post