Ranskaan on istutettu ensimmäinen israelilainen aurinkopaneelipuu

Aurinkopaneelipuu, jolla on jättimäiset auringon valon energiaksi muuttavat neliönmuotoiset lehdet, paljastettiin Ranskassa Neversin kaupungissa. Aurinkopuun läheisyydessä ohikulkijat voivat ladata kännykkänsä, surfata netissä … tai vain nauttia puun tarjoamasta varjosta.

Loire-joen rannalla sijaitseva Nevers on 37 tuhannen asukkaan kaupunki, joka on ensimmäisenä eurooppalaisena kaupunkina mukana kokeilemassa israelilaisen Sol-logic -yrityksen kehittämää teknologiaa.

Afrikan savanneilla ja Israelin erämaassa kasvava Acacia-puu on ollut suunnittelijoiden inspiraation lähteenä, kun he ovat kehittäneet futuristiselta näyttävän ”eTreen”, joka toimii myös illalla katuvalona.

Ensimmäinen prototyyppi julkaistiin Israelissa 2014. Vuosi myöhemmin valmis aurinkopaneelipuu oli esillä Pariisin ilmastokonferenssissa. Aurinkopaneelipuita on pystytetty kymmeneen kaupunkiin Israelissa ja USA:ssa.

Lue koko artikkeli: Times of Israel

Katso: YouTube