Biolääketiedekonferenssissa Tel Avivissa oli esillä tulevaisuuden terveysteknologiat

Aivojen toimintaa mittaavista elektrodeista ajatusinternetin rajapintaan: MIXiii BIOMED konferenssi tarjosi vilkaisun siitä, mitä on tulevaisuuden terveydenhuolto.

Tulevaisuuden terveydenhuolto oli esillä toukokuussa MIXiii BIOMED konferenssissa Tel Avivissa Israelissa, jossa kansainväliset digitaalisen terveydenhuollon yritykset esittelivät tuotteitaan, palveluitaan ja teknologioitaan.

Yksi konferenssiin osallistuva yritys oli BrainMARC, kaksivuotias Israelilainen startup Yokne’am teknologiayrityshautomosta, joka esitteli vieraille, kuinka yrityksen teknologia toimii. Koehenkilön päähän asetettiin kuulokkeet, joista yksi elektrodi osoitti koehenkilön otsaan. Koehenkilöä pyydettiin toistamaan takaperin numerosarjoja, jotka alkoivat kaksinumeroisista ja päättyivät nelinumeroisiin. Tietokone tallensi koehenkilön aivojen käyttöasteen. ”Teknologiamme avulla pystymme näkemään, kuinka työllistetyt aivot ovat testin aikana, ja onko testi liian vaikea tai helppo aivoille,” kertoi Yael Rozen, yksi BrainMARC startup-yrityksen perustajista. Teknologia on pilottikäytössä Tel Avivissa Reuth lääketiede- ja kuntoutuskeskuksessa. Tämän teknologian avulla pyritään löytämään parhaat fysioterapiamenetelmät kuntoutuskeskuksen halvauspotilaille. Teknologialla myös tutkitaan, kuinka vaativia ehdotetut hoitomenetelmät ovat potilaan aivoille.

BrainMARC on myös kehittänyt applikaation, jolla pyritään ennakoimaan migreenin puhkeaminen. Applikaatiolla voidaan mitata aivojen EEG toimintaa ja aivoissa kehittynyttä elektronista kenttää.

Israelissa on 1350 biotiedeyritystä ja niistä 612 on perustettu vuosien 2001 ja 2016 aikana. Tämä tieto on raportista, jonka on julkaissut IATI (Israel Advanced Technology Industries). IATI toimii sateenvarjojärjestönä korkeanteknologian-, startup- ja monikansallisille yrityksille, jotka toimivat Israelissa. IATI oli myös järjestänyt Tel Avivin biolääketiedekonferenssin.

Karin Mayer Rubinstein

”Viimeisen vuosikymmenen merkittävän kasvun jälkeen Israelin biotiede teollisuus jatkaa vahvistumistaan ja parantaa paikkaansa globaalilla terveystiedemarkkinoilla,” sanoi Karin Mayer Rubinstein, IATIn toimitusjohtaja.

Ja vaikka teollisuus laajenee ja tulee kypsemmäksi, niin kuitenkin jatkuvasti tulee uusia ja dynaamisia digitaalisen terveydenalan yrityksiä, jotka ovat erittäin innovatiivisia IATIn raportin mukaan.

Tuotteitaan esitteli myös startup-yritys Medivizor. Yrityksen nettisivulla potilaat, jotka kärsivät kroonisista sairauksista tai heidän omaisensa, voivat luoda terveysprofiilin ja saada henkilökohtaista tietoa terveydentilastaan sekä viimeisintä tutkimustietoa. Tämän nettisivun avulla voi saada tietoa yli 600 sairaudesta, näistä 88 prosenttia koskee syöpää tai diabetesta.

Medivizorin käyttämä teknologia kerää netistä viimeisintä informaatiota sairauksista ja muuttaa informaation helppolukuiseksi raportiksi. Tällä hetkellä nettisivulla on satatuhatta käyttäjää, sanoi tohtori Oren Fuerst, startup-yrityksen perustaja.

Entinen Intel Israelin presidentti, Mooly Eden, puhui konferenssiin osallistuville kansainvälisille tutkijoille, suunnittelijoille ja sijoittajille vallankumouksesta, joka on odotettavissa digitaalisen terveydenhuollon lähitulevaisuudessa.

Kuten nykyään voidaan kiinniittää ihmiseen sydämen tahdistin , niin tulevaisuudessa voidaan laittaa ihmisen käsivarteen tai sormeen mikrosiru, joka mahdollistaa ovien avaamisen tai auton käynnistämisen ilman kosketusta, sanoi Mooly Eden konferenssin ensimmäisenä päivänä. Ihmiset voivat jonain päivänä siirtää informaatiota nettiin ja toinen toisilleen vain ajattelemalla.

”Lopulta meillä on aivo-tietokone rajapinta ja internetistä tulee aivojeni jatke,” hän kertoi konferenssin yleisölle.

Konferenssin aikana Kiinan valtuuskunta allekirjoitti sopimuksen IATIn kanssa lisätäkseen digitaalisen terveydenhuollon tiedonvaihtoa ja yhteishankkeita. ”Tavoitteena on lähitulevaisuudessa järjestää Kiinan ja Israelin biotiedeyritysten yhteinen konferenssi,” sanoi Li Wang, Kiinan delegaation jäsen.

Lue koko artikkeli: The Times of Israel