Täydellinen kuva: israelilainen valokuvaaja tavoittaa albiinoihmisten ainutlaatuisen kauneuden

Todennäköisesti et ole koskaan henkilökohtaisesti tavannut ketään ihmistä, joka olisi albiino. Tämä perinnöllinen tila johtuu ihon, hiusten ja silmien melaniinin eli pigmentin vähentymisestä. Sairauden harvinaisuuden vuoksi ihmiset, jotka ovat albiinoja, kohtaavat usein ennakkoluuloja ja jossain päin maailmaa jopa väkivaltaa.

Israelilainen valokuvaaja Yulia Taitsin kutsumuksena on muuttaa näitä negatiivisia käsityksiä, ja näyttää albiinojen todellisen kauneuden valokuvasarjassaan, joka on nimetty Posliinikauneudeksi.

Yulia Taits on syntynyt Venäjällä ja muuttanut Israeliin 1995. Israelilaisen albiinofoorumin kautta hän löysi malleja projektiinsa.

“Minulla on jo jonkin aikaa ollut idea valokuvaprojektista, jossa kuvaisin ihmisiä, joilla on albiino-ominaisuus,” Taits kirjoittaa weppi-sivullaan.  Sinne hän ensin laittoi valokuvansa. ”Heidän ainutlaatuinen kauneutensa hypnotisoi minut. Tämä kauneus on tavattoman puhdasta ja hämmästyttää minua, ikään kuin se olisi mielikuvitusta tai satua”.

NOAH:n (the National Organization for Albinism and Hypopigmentation) mukaan albinismia esiintyy kaikissa roduissa ja etnisissä ryhmissä ympäri maailmaa. Esimerkiksi USA:ssa keskimäärin yhdellä 18- tai 20 tuhannesta ihmisestä on jonkin tyyppinen albinismi.  Muualla päin maailmaa esiintymä voi olla jopa niin korkea kuin yhdellä kolmestatuhannesta. Mielenkiintoisa on, että useimmat albiinolapset ovat syntyneet vanhemmille, joilla on etniseen taustaansa nähden normaali hiusten ja silmien väri.

Photoshop-taiteilijana minulla on intohimona luona fantasiamaailmoja työni ja taiteeni avulla,” Taits kirjoittaa weppisivullaan. ”Tämä valokuvasarja oli minulle ihmeellinen kokemus, koska pystyin tekemään nämä kauniit kuvat ilman photoshopia.

Taits sanoo, että kuvat otettiin valkoisilla sävyillä ilman lisäväritystä. ”Olen innoissani siitä, että voin todistaa, että valkoinen ei ole vain yksi väri. Siinä on monta vivahdetta, varjoa ja kauniita sävyjä.”

Yleisö rakastui hänen lumoaviin valokuviin sen jälkeen, kun Taits oli postannut kuvansa Bored Pandaan, joka on internetin johtava taide-, suunnittelu- ja valokuvayhteisö luoville ihmisille. Tähän mennessä hänen julkaisunsa ovat saaneet yli 576 tuhatta katselukertaa.

Taits sanoo summatakseen kokemuksensa, että kuvien mallit innoittivat häntä. ”Tehdessäni tätä valokuvaprojektia, olin siunattu tavatessani nämä ihmeellisen kauniit ihmiset.

Olin hyvin motivoitunut tuesta, jota sain malleilta ja heidän vanhemmiltaan. Heidän intonsa, omistautumisensa ja rohkaisunsa määritteli tämän upea projektin. Olen hyvin ylpeä tuloksista, joita tämä kokemus minulle antoi”.

Lue alkuperäinen artilleli: nocamels