Made in Israel: SodaStream merkitsee ylpeänä tuotteensa Israelin lipulla

Kansainvälinen yritys SodaStream valmistaa helppokäyttöisiä hiilihapotuslaitteita ja makusiirappeja 45 maahan ympäri maailmaa asiakkaille, jotka haluavat tehdä itse virvoitusjuomansa.  SodaStream teki rohkean siirron ja halusi varmistaa, että kaikki heidän asiakkaansa varmasti tietävät mistä heidän tuotteensa tulevat – Israelista.

 

Tästä lähtien yritys laittaa kaikkiin tuotepakkauksiinsa ison Israelin lipun, jossa on sanat ”MADE IN ISRAEL”. Lipun alla lukee, ”Tämän tuotteen ovat tehneet arabit ja juutalaiset yhdessä työskennellen rintarinnan rauhassa ja sopusoinnussa”.

SodaStream otti vapaaehtoisesti askeleen eteenpäin ja lisäsi Israelin lipun tuotepakkauksiinsa, silläkin riskillä, että BDS-liike iskee takaisin. SodaStreamin toimitusjohtaja Daniel Birnbaum sanoi, että yritys on aikaisemmin ollut useasti boikottien kohteena. On yleisesti tiedossa, että tuote on valmistettu Israelissa, tällöin ei ole mitään syytä piilottaa sitä tosiasiaa.

“Yrityksen johto haluaa näin lähettää viestin kansallisesta ylpeydestään, varsinkin näinä aikoina, kun monet haluavat piilottaa israelilaisen identiteetin maailmalta, ” yritys sanoo antamassaan tiedonannossa.

Mishor Adumim sijaitsee Länsirannalla Judean erämaan rajalla ja SodaStreamin tehdas työllisti siellä satoja arabeja. SodaStream joutui kuitenkin sulkemaan siellä tehtaansa BDS:n harjoittaman arvostelun vuoksi ja muutti sen Negevin autiomaahan. Nyt se työllistää satoja tyytyväisiä Israelin beduiineja.

“Israelilainen teollisuus on yrittäjyyden, keksintöjen ja teknologian symboli,” Birnbaum sanoi lausunnossaan. ”Ylpeänä israelilaisena yrityksenä haluamme pitää korkean israelilaisen profiilin, vaikka tämä merkitsisi taistelua kotirintamalla EU:ta ja BDS-liikkeen talousterrorismia vastaan. Viime vuosina meitä israelilaisia vastaan on hyökätty, meidät on pakotettu pyytämään anteeksi ja tuotteitamme on takavarikoitu ympäri maailmaa. Me israelilaiset emme ole täydellisiä, mutta voimme olla kuitenkin monesta asiasta ylpeitä. Olemme päättäneet näyttää sen sekä itsellemme että maailmalle.”

Birnbaum sanoi, että Israelin lippu tullaan laittamaan kaikkiin yrityksen tuotteisiin kauppojen hyllyillä ympäri maailmaa. ”Toivomme, että jokainen israelilainen yritys tekee samoin valmistamilleen tuotteilleen. Olkoon ne sitten mikrosiruja, tomaatteja tai kastelujärjestelmiä. Toivomme, että jokainen tuntisi olonsa mukavaksi toimiessaan Israelin lähettiläänä”, Birnbaum päättää.

Lue koko juttu NoCamels

Katso SodaStream video Youtubesta