Aravan avoimien ovien viljelypäivä 2017

36-exhibition_600x360 ARAVAKeskisen- ja pohjoisen Aravan avoimien ovien päivänä yleisölle esiteltiin maanviljelyyn liittyviä keksintöjä ja uutta maanviljelyteknologiaa. Tutkijat jakoivat tietoa mullistavista projekteistaan, ja 200 näytteilleasettajaa toivat esille modernin maanviljelyksen tuotteita. Tämän lisäksi oli mahdollista tutustua uusiin hedelmä- ja vihanneslajikkeisiin, biologisiin tuholaistorjuntamenetelmiin, uusiin kylvömenetelmiin, työkaluihin ja muihin edistyksellisiin viljelytuotteisiin.

“Tutkimustyö on maanviljelyn innovaatioiden moottori,” sanoi Aravan pormestari tohtori Eyal Blum. ”Maa, vesi ja työvoima ovat hyvin kalliita Israelissa verrattuna muuhun maailmaan. Valttimme on tuottamamme tutkimustieto, ”päättää Blum.

Helmikuussa kahden päivän aikana noin 30 tuhatta vierailijaa ympäri Israelia tulivat Aravan tutkimus- ja kehittämiskeskukseen. ”Tämä on suurin maanviljelytapahtuma Israelissa”, sanoi Ami Uliel, KKL-JNFn eteläisen Aravan johtaja. Aravan maanviljelystutkimus palvelee koko Israelin maanviljelystä

KKL-JNF on osallinen useissa Aravan projekteissa ja se tarjoaa apuaan alueen maataloudelle ja asutuksille. KKL-JNF tukee ja edistää tutkimusta ja maanviljelyä alueella. KKL-JNF paviljonki esitteli monipuolisia toimiaan, joista hyötyvät kaikki Israelin kansalaiset. Nämä toimet liittyvät maahan, veteen, yhdyskuntakehitykseen, maanviljelyyn, turismiin, koulutukseen ja tietenkin metsänistutukseen.

46-nira-hasidNira Hasid (vasemmalla) vieraili KKL-JNFn paviljongissa ja sanoi: “Tulen joka vuosi tähän avoimien ovien tapahtumaan nähdäkseni Israelin kauneuden. Tämä on ensiluokkainen koulutusprojekti, joka edistää maanviljelystä ja tuo sen yleisön tietoisuuteen”.

 

 

 

 

25-flower-experimentsAvoimien ovien päivänä oli mahdollista vierailla tutkimuskasvihuoneissa. Pari esimerkkiä tutkimuskohteista: vettä säästävä keinokastelulaite taateliviljelmille; Aravan ilmanalaan sopeutuva viiniköynnös; vientiin sopiva korkealaatuinen munakoiso; vihannesten kasvatus aurinkoenergialla kasvihuoneissa; mangon ja viiniköynnösten kastelu vedellä, josta suola poistettu; lannoitteiden käytön vähentäminen viljelymaan saastumisen vähentämiseksi; mangon, aprikoosin, persikoiden ja nektariinin kasvatuksen Aravassa; biologinen tuholaistorjunta ja tuholaisten tunnistaminen; sitkeiden viljelylajikkeiden kehittäminen. kalankasvatus ja paljon muita tutkimuskohteita ja kokeiluja.

“Tehtävämme on tuoda yhteen tutkijat, teknologia ja käytännön maanviljely,” sanoi tutkimusjohtaja Boaz Horowitz. ”Arava on esimerkki siitä, kuinka maaseudun maataloutta voidaan kehittää. Jotta maatalous kuivalla alueella onnistuu, vakavasti otettavaa tutkimusta ja paljon kokeita tarvitaan, ja me teemme tätä KKL-JNFn ja muiden partnereiden avulla.”

Aravan värikkäässä tapahtumassa vierailijat pääsivät maistamaan ja ostamaan viljelijöiden kasvattamia tuoreita hedelmiä ja vihanneksia.

56-uri-freddy-gioraGiora Avihar (kuvassa oikealla) on kolmannen sukupolven luomuvihannesten kasvattaja Hatzevasta. Hän tuli tapahtumaan poikansa Freddyn ja pojanpoikansa Urin kanssa. Yhdessä he myivät mehukkaita ja makeita kirsikkatomaatteja, jotka he olivat tuoneet suoraan kasvihuoneestaan. ”Ollaksesi maanviljelijä Israelissa sinun täytyy olla hieman tärähtänyt, mutta sellaisia me juuri olemme,” sanoi Giora. ”Seuraava sukupolvi pitää maatalouden käynnissä, mutta totuus on, että en kadehdi heitä, koska tämä ei ole helppo elämätapa.”

 

49-meir-avikarMeir Avikar (kuvassa oikealla) tuli avoimien ovien päivään vaimonsa kanssa Etz Efraimista. ”Aravan maatalous on kansallisen ylpeyden aihe. Vierailu täällä on mielenkiintoista myös muille kuin viljelijöille,” hän sanoi.

 

58-ali-faraj

 

 

 

Ali Faraj, joka työskentelee viljelyyn erikoistuneella koetilalla, tuli Aravaan kaukaa pohjoisesta, Kefar Makerista. Hän tuli avoimien ovien päivään vaimonsa ja poikansa kanssa. ”Haluan aina kehittää ja päivittää maanviljelytaitojani ja nähdä uutta. Tämä takia tulen Aravan markkinoille joka vuosi.

juttu kokonaisuudessaan KKLn sivulta

Katso youtube