Lepakot tappelevat ruuasta, ystävistä ja joskus jopa huvikseen

batsTel Avivin yliopiston tutkijoiden uusimmassa tutkimuksessa sanotaan, että lepakot, nuo siivekkäät nisäkkäät, ovat hienostuneita eläimiä, jotka ovat ajan myötä kehittäneet kommunikointitaitojaan.

Tutkimus osoittaa, että lepakot ovat sosiaalisesti taitava eläinlaji, joka nahistelee keskenään ruuasta, nukkumispaikasta, kumppaneista ja joskus ne tappelevat vain tappelun ilosta.

010-yossiTutkijoiden ryhmä, johtajanaan professori Yossi Yovel (kuvassa) Tel Avivin yliopiston (TAU) eläintieteelliseltä laitokselta, tallensi 22 Egyptin hedelmälepakon päästämiä ääniä 75 päivän aikana.

Aikaisemmin nämä äänet tulkittiin yksinkertaiseksi aggression ilmaisuksi. Tutkimus kuitenkin paljasti, että nämä siivekkäät nisäkkäät oppivat ajan myötä kommunikoimaan perin monipuolisesti.

Lepakot käyttävät kutsuhuutoa myös identifioidakseen itsensä ja tervehtivät toisiaan joko ystävinä tai vihollisena.

”Lepakon kutsuhuuto sisältää informaatiota, joka identifioi kutsuvan lepakon ja kutsun vastaanottajan”, professori Yossi Yovel sanoo lausunnossaan. Tutkimustiimi onnistui erottamaan ”keskustelun” sisällön ja tarkoituksen. Lepakkojen käymän ”keskustelun” lopputuloskin kyettiin tunnistamaan.

TAU:n tutkijat sanovat, että heidän löytönsä valottaa laajemminkin eri lajien kommunikoinnin kehitystä, myös ihmisen.

Lue koko juttu: The Times Of Israel

Lue lepakoista myös Yossi Yovelin ”Bat Lab” sivuilta.

Linkki, josta voit seurata Yossin lepakkoja livenä