Israelin arabi Hassan Nasrallah pelastaa ihmishenkiä

hassan-nasrallahUseimmat ihmiset, kuullessaan nimen ”Hassan Nasrallah”, yhdistävät sen libanonilaiseen Hizbollah-terroristijärjestön johtajaan ja reagoivat hyvin negatiivisesti. Hizbollahin Nasrallah on pahamaineinen mies, jonka käsissä on lukuisten israelilaisten verta. On myös toinen Hassan Nasrallah, arabi, joka on omistanut elämänsä ihmisten pelastamiseen, ei tuhoamiseen.

Israelin arabi, 24-vuotias Hassan Nasrallah, on kotoisin arabikaupunki Qalansuwasta. Hän työskentelee ensihoitajana United Hatzalah –organisatiossa, joka on israelilainen vapaaehtoistyöntekijöiden ensiapujärjestö. Hassan toimii Galileassa sijaitsevan arabikylä Taiben osastossa ja tarjoaa ensiapua sekä juutalaisille että arabeille, jotka asuvat alueella.

Hassan on toiminut vapaaehtoisena ensihoitajana viimeiset viisi vuotta. Hän kertoo kasvaneensa kodissa, joka painotti toisten ihmisten auttamisen tärkeyttä huolimatta siitä, keitä ja mistä autettavat olivat tai mikä oli heidän uskontonsa.

”Ihmiset säikähtävät kuullessaan nimeni ja tuntuu aivan kuin heidän sydämensä pysähtyisi, mutta jälkeenpäin he suhtautuvat minuun kuin keneen tahansa. Kun menen auttamaan ihmisiä, nimelläni ei ole merkitystä, vaan ainoastaan lääketieteellisellä tietämykselläni ja ensiapujärjestön antamilla laitteilla, ja olipa sitten arabi tai juutalainen, olemme kaikki samanlaisia, kun kyse on ihmishengen säästämisestä. Me työskentelemme yhdessä”, hän päättää.

”Kerron aina ihmisille, että sillä ei ole merkitystä kuka olet tai mistä tulet tai edes sillä mikä on nimesi. Sillä on merkitystä kuinka kykenet auttamaan muita. Työni vapaaehtoisena ensihoitajana antaa elämälleni tarkoituksen,” Hassan selittää. Hän kiittää United Hatzalah -järjestöä mahdollisuudesta toimia vapaaehtoisena ja pelastaa ihmishenkiä.

Moshe Teitelbaum, United Hatzalah -järjestön johtaja, kiittää Hassan Nasrallahia hänen suuresta työpanoksestaan. Hän sanoo, että ”Hassan Nasrallahin toiminta organisaatiossamme säästää monia ihmishenkiä”. Johtajan mukaan nämä sankarilliset vapaaehtosityöntekijät, jotka osallistuvat ihmishenkiä pelastavaan vapaaehtoistyöhön muiden arkirutiiniensa ohessa, tekevät erittäin arvokasta ja arvostettua auttamistyötä.

Lue koko juttu: United with Israel