Israelissa kävi ennätysmäärä turisteja marraskuussa

ravintolaIsraelin turismi on noussut ennätyslukuihin huolimatta viimevuosien palestiinalaisten terroriaallosta. Marraskuussa 2016 Israeliin saapui 287 900 turistia. Määrä on 38 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Tämän vuoden 11 ensimmäisen kuukauden aikana Israeliin on saapunut 2,651,400 turistia, peräti 2 prosenttia enemmän kuin samaan ajankohtaan mennessä edellisenä vuonna.

“Olemme tehneet tehokasta markkinointia uusilla alueilla kuten Kiina ja Intia. Tämä markkinointi yhdessä talvikauden kampanjoiden kanssa on tuottanut tulosta, joka on johtanut ennätysmäärään turisteja Israelissa marraskuussa,” kertoo turistiministeri Yariv Levin. Elokuussa Israelin turismiministeriö julkaisi ensimmäisen televisiomainoskampanjan Intiassa houkutellakseen intialaisia turisteja Israeliin.

Israelin turismiministeriö keskittyi markkinointistrategiassaan myös Kiinaan. Israelissa vierailevista turisteista kiinalaiset ovat käyttäneet eniten rahaa, 1947 dollaria per henkilö verrattuna keskiarvoon, joka on 1600 dollaria. Kiinalaisten turistien määrä on noussut jyrkästi vuoden 2000 jälkeen. Vuosien 2014 ja 2015 välillä nousu on ollut 43 prosenttia. Ministeri Levin huomautti, että turismin Israelille tuoma tuotto on noussut viimeisen kuukauden aikana yli 1,5 miljardia sekeliä, mikä on 400 miljoonaa sekeliä enemmän kuin viime vuoden marraskuussa. Summa on melkein sama kuin Israelin turismiin käytetty vuoden budjetti.

“Tavoitteemme on jatkaa kampanjointiamme siten, että voisimme jatkossakin kasvattaa turistien määrää,”  Levin sanoo ja jatkaa: ”Tämä todistaa turismin tuomasta uskomattomasta potentiaalista ja vahvistaa tosiasian, että uudet ideat, joita laitamme käytäntöön, ovat merkittävästi vaikuttaneet Israelin talouteen”.

On myös huomioitava, että turistien määrän lisääntyminen Israelissa tapahtui aikana, jolloin Israel on kokenut palestiinalaisterroristien iskuja, mikä normaalisti on karkottanut turistit.

Lue koko artikkeli: United with Israel