Israel kierrättää 90 prosenttia sen jätevesistä, se on neljä kertaa enemmän kuin mikään muu maa maailmassa
Israel on tehnyt ennätyksen jätevesien käsittelyssä ja kierrätyksessä. Useat maat ympäri maailmaa ovat erittäin kiinnostuneita Israelin edistyksellisistä vedenpuhdistusjärjestelmistä.
“Tänään melkein 90 prosenttia jätevesistämme kierrätetään”, israelilainen ministeri Gilad Erdan sanoi Tel Avivissa pidetyssä Israelin Corporate Social Responsibility – konferenssissa, jota isännöi Maala, valtion CSR-standardi järjestö. ”Tämä on noin neljä kertaa suurempi määrä kuin missään muualla maailmassa. Se on merkittävä saavutus, eikä tämä hyödytä ainoastaan Israelia, vaan israelilaiset yritykset auttavat säästämään vettä ympäri maailmaa: mm. Afrikassa, Amerikassa ja Intiassa.”
Konferenssi, joka pidettiin joulukuun alussa, toi yhteen Israelin liike-elämän johtajat, kansainväliset kestävän kehityksen asiantuntijat ja CSR-yhteisön. Konferenssissa käsiteltiin Israelin yhteiskunta- ja ympäristöinnovaatioita. Puhujat ja asiantuntijat yrityksistä, kuten Teva, Intel, 3M ja The Strauss Group olivat konferenssista kertovissa otsikoissa.
“Israel on kekseliäs, luova ja dynaaminen ja siellä on enemmän korkean teknologian startup-yrityksiä väestöön suhteutettuna kuin missään muualla maailmassa,” Erdan sanoi. ”Ja suurin osa näistä startup-yrityksistä ei ole keskittynyt voiton tavoitteluun vaan löytämään keinoja maailman kiireellisimpiin ongelmiin.
Konferenssiin osallistui johtavia israelilaisia kestävän kehityksen yrityksiä kuten Hadera Paper, joka on maailman eniten kierrättävä ympäristöystävällinen paperiyhtiö. Mukana oli myös Netafim, yritys joka on tippa- ja mikrokastelujärjestelmien pioneeri ja Mekoro, joka Israelin johtava vedenkäsittelylaitos.
Israelista on tullut alueellinen vesi-imperiumi sen kehittyneiden suolanpoistojärjestelmien ansiosta,
Viime helmikuussa IDE Technologies, joka on erikoistunut vedenkäsittelyratkaisuihin, ilmoitti että sen Ashkelonissa toimiva suolanpoistolaitos on tehnyt maailmanennätyksen. Laitoksen lähes kymmenen vuoden toiminnan aikana se on tuottanut ja toimittanut kymmenen miljardia kuutiometriä korkealaatuista juomavettä.
Säännöllisistä kuivista kausista johtuen Israel on laittanut yhdeksi tärkeimmiksi tavoitteikseen perustaa suolanpoistolaitoksia ja kehittää uudenlaisia ja taloudellisia suolanpoistojärjestelmiä.
Lue koko juttu: United With Israel