Israelin etiopialaisten taidefestivaali ja jazzmusiikki lämmittävät viileää Jerusalemia

Auringonpaistetta syksyiseen Jerusalemiin tuo seitsenpäiväinen Israelin etiopialaisten Hullegeb -taidefestivaali. Toisaalla kolmipäiväinen Jerusalemin Jazz festivaali lämmittää viluista yleisöä.

hullegebethiopianartfestival-300x168Hullegeb -taidefestivaali

Vuosittainen Israelin etiopialaisten Hullegeb -taidefestivaali pidetään Jerusalemissa 15-21. joulukuuta. ”Hullegeb” tarkoittaa ”avoin kaikille”, ja festivaali on omistettu Etiopialaista alkuperää olevien taiteilijoiden tanssi- ja musiikkiesityksille ja teatterinäytöksille.

Hullegeb -taidefestivaali tuo auringonpaistetta koleaan Jerusalemiin. Tämä on seitsemäs kerta kun festivaali järjestetään ja tapahtumia on ympäri Jerusalemia.

Tämä erityslaatuinen taidetapahtuma ilmentää Israelin etiopialaisten kulttuurin syvyyttä ja monipuolisuutta. Festivaalin taidetarjonta on perinteisistä esityksistä nykyaikaisiin.

Israelin etiopialaisten juhla on silta uuden ja vanhan välille. Se tuo yhteen Etiopian ja Israelin.

Tämän vuoden festivaalit avaa “Etiopian Aretha Franklin”, Aster Aweke. Hänen kappaleistaan on tullut etiopialaisen yhteisön ylistyslauluja. Toinen harvinainen etiopialainen taiteilija on 93-vuotias Emahoy Tsegué-Maryam Guèbrou, joka asuu Jerusalemin etiopialaisessa kirkossa. Guèbroun ihmeellistä musiikkia esittää Maya Dunietz.

 

telavivjazzfestivalJazzfestivaalit Jerusalemissa

Jos rakastat jazzia, mene Jerusalemiin joulukuussa järjestettäviin jazzfestivaaleille. Festivaali pidetään Jerusalemin Israel museossa ja se kestää kolme jazzin täyteistä päivää, 14 – 16. joulukuuta.

Museo on täydellinen paikka jazzmusiikille. Monet paikalliset ja kansainväliset muusikot täyttävät musiikillaan museon taidegalleriat. Ja kylmät, koleat Jerusalemin yöt tuntuvat paljon miellyttävimmiltä huippuluokan jazzin soidessa.

Festivaaleilla kuullaan viisi jazzin kantaesitystä, innostavia artistien yhteisesiintymisiä ja yllätyksellisiä pop up -esityksiä eri puolilla museota. Festivaalipäivät päättyvät pikkutunneille jatkuviin ilmaisiin jameihin.

Tämän vuoden jazzfestivaalien esiintyjien joukossa on muun muassa: Rickie Lee Jones ja The Non-Standards Project, Jeff Ballard, Jason Lindner, Mark Turner, Too Many Zooz, Anat Fort, Ilan Salem, ja The Avishai Cohen Quartet.

Lue lisää jazz festivaaleista: Igoogled Israel

Lue lisää Hullegeb -festivaalista: Igoogled Israel