Fanit rakastavat Israelilaisen muotisuunnittelijan fantasiakenkiä.

kobi-levi-heart-small

Kobi Levin psykedeeliset kengät muistuttavat banaaninkuoria, flamingoja ja venytteleviä kissoja. Poptähdet, kuten Lady Gaga, himoitsevat näitä kenkiä.

“Näen arjessa suunnatonta kauneutta, joka usein jää ihmisiltä huomaamatta. Siksi haluan tuoda tämän arjen kauneuden näkyviin, mutta hieman liioiteltuna ja hauskalla tavalla, jotta se herättää huomiota”, 41-vuotias suunnittelija kertoo. Levi työskentelee asunnossaan Israelin kaupallisessa keskuksessa Tel Avivissa. Hän käyttää vanhanaikaista ompelukonetta ja vanhaa nahkaprässiä muuttaakseen paperilla olevat mielikuvitukselliset suunnitelmansa fantasiakengiksi.

kobi_levi_rooster-black-1-small“Näen jonkun ihmisen työmatkallaan astuvan purukumin päälle ja ärtyvän siitä. Silloin saan idean kengistä, joiden korkojen muoto näyttää siltä, kuin korot olisivat iskeytyneet purukumiin. Valmistin tyylikkäät mustavalkoiset kengät 11 senttimetrin koroilla, jotka näyttävät aidosti uponneen purukumiin.

Vuosi 2011 muutti hänen uransa suunnan, kun hänen suunnittelemansa kengät pääsivät kansainvälisille estradeille.

“Sain sähköpostia muotisuunnittelijoita, jotka tekevät yhteistyötä Lady Gagan kanssa. He halusivat videolleen parin suunnittelemiani kenkiä,” Levi kertoo.  ”Olin erittäin yllättynyt, koska siihen aikaan minulla ei ollut edes studiota, vaan ainoastaan pieni blogi, jossa oli valokuvia kengistäni. Yleensä tein kengät vain itselleni, näytin niitä ystävilleni ja sitten laitoin ne laatikkoon”.

Lady Gaga piti Levin suunnittelemia fantasiakenkiä hittivideollaan vuonna 2011.

Levin suunnittelemia kenkiä tehdään vain rajoitettu määrä, noin 20 paria. ”Suunnittelemani kengät ovat muotoilun, taiteen ja muodin välimaastossa.”

Kestää useita kuukausia suunnitella uusi malli ja sitten useita viikkoja valmistaa jokainen kenkä erikseen. Levi siirtyy uuteen projektiin, kun 20 tilausta on saapunut.

Työpanos on kannattanut. Levin suunnittelemat kengät ovat saaneet tärkeitä ihailijoita. Esimerkiksi ruotsalainen stylisti B. Akerlund, joka suunnittelee asuja esimerkiksi Beyoncelle ja Kim Kardashianille, on asettanut 13 paria Levin suunnittelemia kenkiä näyttelytilaansa.

Whoopi Goldberg on ollut vuosia Levin ihailija. Hän käytti Levin suunnittelemia matalakorkoisia banaaninkuoren muotoisia kenkiä Sister Act -ohjelman Pariisin ensi-illassa vuonna 2012.

Samana vuonna italialainen muotilehti Vogue kuvasi Leviä artikkelissaan ”nerona, epätavallisena, todella luovana lahjakkuutena, joka on ympäröivän todellisuuden arvaamaton vangitsija.”

Hän on muotoillut kengät, kuin ne olisivat leikkipuiston liukumäet. Kengät voivat näyttää venytteleviltä kissoilta tai kengissä on minikokoiset harput korkoina. ”Kaikki alkaa mielikuvituksesta ja sitten se muuttuu haasteeksi,” hän sanoo.

“Minun täytyy löytää tekniset ratkaisut kenkien toteuttamiseksi. Käyn läpi vaiheita ikään kuin olisin hullu. Usein minusta tuntuu, että suunnitelmani ovat täysin mahdottomia. Pelkään, että kaikki repeytyy tai hajoaa käsiini muutamassa sekunnissa. Sitten yhtäkkiä kenkä alkaa muotoutua sellaiseksi, kuin se on alkuperäisessä luonnoksessa. Tunnen, kuin olisin antanut unelmille elämän.” Levi painottaa, että hänen luomuksensa on suunniteltu käyttöä varten eikä vain näytille.

Katso koko artikkeli: The Times of Israel

Linkki Kobi Levin nettikauppaan