Israelilainen älypuhelinpeli jota arabimaat rakastavat

pirate-kings2Israelissa toimiva Jelly Button Games ilmoitti, että yksi sen peleistä, Pirate Kings, on äskettäin ylittänyt 70 miljoonan pelaajan rajan. Peli on yksi suosituimmista Israelissa suunnitelluista älypuhelinpeleistä.

Tel Avivissa sijaitseva Jelly Button Games on perustettu vuonna 2011. Jelly Button Games on yksi Israelin merkittävimmistä peliyrityksistä. Pelin ideana on rakentaa merirosvosaari, hyökätä muiden pelaajien kimppuun ja ryöstää heidän aarteensa. Pelissä voi rahaa ansaita ruletista tai käyttää oikeaa rahaa. Peli on saatavana Android- ja iPhone-versiona. Sitä voi pelata myös PC:llä.

Pelaajista 60 prosenttia on Yhdysvalloista, Englannista, Thaimaasta, Vietnamista ja Malesiasta. Arabimaista pelaajia löytyy eniten Qatarista, Yhdistyneistä Arabiemiraateista ja Kuwaitista. Jelly Button Games työllistää 80 työntekijää, jotka nyt työskentelevät lähiaikoina julkaistavan uuden pelin parissa. Israelissa on tällä hetkellä 200 peliyritystä. Tieto perustuu Israelin digitaalisen peliteollisuuden yhdistyksen GameIS:n antamiin tietoihin. 

Jelly Button Games:n ovat perustaneet Ron Saranga, Ron Rejwan, Alon Lev, Mor Shani ja Moti Novo. ”Perustimme yrityksen, koska halusimme tehdä jotain erilaista. Emme halunnet tehdä uhkapeliä tai kloonata jotain toista peliä, halusimme olla luovia ja pitää hauskaa”, Lev sanoo.

Lue koko artikkeli: Ynetnews