UPnRIDE: Tämä kulkuneuvo auttaa henkilöä, jolla on neliraajahalvaus, seisomaan pystyssä ja liikkumaan

Dr. Amit Goffer using UPnRIDE

UPnRIDE on vallankumouksellinen laite, jonka avulla henkilö, jolla on neliraajahalvaus, voi seistä pystyssä ja liikkua melkein minne tahansa. UPnRIDEn toivotaan muuttavan tuhansien halvaantuneiden ihmisten elämän, kun se esitellään syyskuun lopulla kansainvälisillä Rehacare kuntoutusmessuilla Saksassa.

Laitteen on kehittänyt Israelilainen Amit Goffer, joka on aikaisemmin kehittänyt ReWalk –laitteen, jonka avulla alaraajoista halvaantunut henkilö voi kävellä ja kiivetä portaita. Hänen uuden laitteensa avulla henkilö, jolla on neliraajahalvaus, voi seistä ja liikkua.

Goffer, joka on keksinyt ReWalkin, on itse neliraajahalvaantunut. Hän ei voi täysin käyttää käsiään, mikä merkitsee, että hän ei voi käyttää ReWalkia

Tämän takia Goffer, jonka liikkuminen on sidottu pyörätuoliin, on työskennellyt viimeiset kolme vuotta kokonaisvaltaisemman ratkaisun parissa. Erilaisissa maastoissa kulkevan UPnRIDEn liikuttamiseen käytetään ohjainta, jota liikutellaan käden tai suun avulla.  Automaattinen tasapainojärjestelmä varmistaa henkilön turvallisen liikkumisen pysty- ja istuma-asennossa sekä ylös- että alaspäin ja myös kaltevilla pinnoilla.

“Kyky seistä ja liikkua on erittäin tärkeää ihmisen fysiologiselle terveydelle ja hänen omanarvontunnolleen, ” Goffer sanoo. Hänen mukaansa UPnRIDE vähentää pitkäaikaisesta istumisesta johtuvia komplikaatioita. Se myös vähentää sairaalakäyntejä, lääkitystä ja fysioterapian tarvetta.

Lue koko artikkeli: Nocamels

Katso UPnRIDE: Youtube