Intel Israel tähtää korkealle: se rakennuttaa “maailman älykkäimmän toimistorakennuksen”

%d7%94%d7%93%d7%9e%d7%99%d7%99%d7%aa-%d7%a7%d7%9e%d7%a4%d7%95%d7%a1-%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%98%d7%9c-%d7%94%d7%97%d7%93%d7%a9-624x3511Intel Israel rakennuttaa Israeliin Petach Tikvaan toimistorakennuksen, jonka sanotaan olevan maailman älykkäin toimisto. Rakennus tulee yhdistämään Israelissa toimivat Intelin tutkimus- ja kehitysosastot sekä teollisuustilat.

Ympäri rakennusta sirotellut tuhannet älysensorit käyttävät uusinta teknologiaa kerätäkseen ympäristöstä dataa ja tarjoavat sen työntekijöiden käyttöön. ”Älyrakennus muuttaa työympäristön palvelemaan työntekijöitä” kertoo Kobi Bor, Intel Israelin älykampuksen projektimanageri.

Intelin mukaan tämä energiaa säästävä rakennus tulee olemaan 2,500 työntekijän työpaikka. Se tunnistaa työntekijöiden kasvot, joten he eivät tarvitse kulkukortteja; se sytyttää ja sammuttaa rakennuksessa valot, se tarjoaa kimppakyytejä työntekijöille perustuen heidän arvioituun saapumisaikaan toimistolle, se jopa ohjaa autolla tulevat työntekijät vapaille parkkipaikoille.

Jos sinulla on palaveri, älytoimisto sytyttää huoneeseen valot, säätää huoneen lämpötilan, asettaa tietokoneen ja projektorit käyttöön ja jopa lataa asiaankuuluvat dokumentit sinulle. Älytoimisto myös auttaa suunnistamaan kampuksella.

Jos olet nälkäinen, älytoimisto kertoo kuinka pitkät jonot on ruokalassa. Jos ruokala on täynnä, se ehdottaa mukavamman ruokailuajankohdan. Se jopa kertoo aterioiden ravintoarvon sekä mikä on päivän suosituin ateria.

Intel painottaa, että sen älytoimisto oppii vain niiden työntekijöiden tavat, jotka antavat siihen luvan.

Uusi rakennus, jonka odotetaan valmistuvan vuonna 2019, tulee olemaan LEED-sertifioitu (”Leadership in Energy and Environmental Design”, vihreä rakennussertifikaatti), se painottaa energian säästämistä ja veden kierrätystä. ”Rakentamalla tämän uuden kampuksen korostamme läsnäoloamme tärkeyttä Israelissa ja se kuvastaa meidän arvojamme innovaatioihin, teknologiaan sekä vihreään rakentamiseen,” sanoo Intel Israelin toimitusjohtaja Maxine Fassberg lausunnossaan.

Lue koko artikkeli: Nocamels