Arabiankielinen elokuva on ensimmäistä kertaa Israelin Oscar-ehdokkaana vieraskielisten elokuvien sarjassa

Beduiiniyhteisöön sijoittuva perhedraama ‘Sand storm’, on Israelilaisen Elite Zexerin esikoistyö. Ensimmäistä kertaa Israel on valinnut täysin arabiankielisen filmin edustamaan maata Academy Awards -juhlaan.

“Sand Storm” voitti kuusi Ophir-palkintoa, mukaan lukien parhaan elokuvan palkinnon. Ophir on Israelin Oscareita vastaava palkinto, jonka jakaa Israelin filmi- ja televisioakatemia. Parhaan elokuvan Ophir-palkinnon saanut elokuva on ensi vuonna Oscar-ehdokkaana vieraskielisten elokuvien sarjassa.

Perhedraama sijoittuu Beduiiniyhteisöön, joka on usein köyhä ja syrjäytynyt. Elokuva voitti tänä vuonna myös Sundance-filmifestivaaleilla tuomariston pääpalkinnon Word Cineman draamaelokuvien sarjassa.

Katso elokuvan traileri

Lue koko artikkeli The Times of Israelista