Israel isännöi TV-konferenssia, jossa etsitään seuraavaa menestyshittiä

homelandfixed-635x3571

Jaffan TV-formaattikonferenssissa, mediajohtajat ja -ostajat ympäri maailmaa ovat tähyilemässä uusia hittisarjoja, kuten ’Homeland” (Suomessa ”Isänmaan puolesta”, Israelissa ” Hatufim”).

Israelista on tulossa maailman johtava televisiosarjaformaattien myyjä globaaleille markkinoille. Kansainvälisesti menestyneitä sarjoja kuten Homeland ovat myös sarjat ”In Treatment” (Suomessa “Terapiassa” ja Israelissa “Be Tipul”) sekä nuorisosarja ”The Greenhouse”.

Israelilaiset sisällöntuottajat tunnetaan riskinotostaan, kyvyistään tuottaa korkealaatuisia konsepteja matalalla budjetilla, taidolla luoda tunteisiin vetoavaa kerrontaa sekä hyvää komediaa.

TV-formaatit ovat osa Israelin sisällöntuotantoteollisuutta, joka tällä hetkellä tuottaa 380 miljoonaa dollaria vuodessa.

Hyödyntäen tätä menestystä, Israelin vienti-instituutti piti ensimmäisen kansainvälisen TVL formaatti konferenssin Jaffan satamassa 19. ja 20. syyskuuta. Sponsoroimassa olivat Ulkoasiainministeriö, sekä Talous- ja Teollisuusministeriö, konferenssi toi yhteen paikalliset maastaviejät ja tuottajat sekä televisioteollisuuden ostajat ja johtajat.

“Konferenssin päätarkoitus oli esitellä Israelin luovuutta maailmalle” sanoi Amos Neumann, Armoza Formatin operatiivinen johtaja.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan The Times Of Israelista