Viisi sähköbussia otettiin käyttöön Tel Avivissa

Liikenneministeri Israel Katz Tel Avivin uusilla Danin sähköbussilla
Liikenneministeri Israel Katz Tel Avivin matkusti uudella Danin sähköbussilla

 

Vaikka ensi viikolla vain viisi sähköbussia liikennöi Tel Avivissa, vielä 17 bussin odotetaan liittyvän joukkoon vuoden loppuun mennessä, Dan-yhtiön edustaja kertoi.

Viisi täysin uutta sähköistä bussia on ensi viikolla Tel Avivin kaduilla, ajaen Dan yhtiön bussireittiä numero 4.

Danin ja Pandom Ltdn Weiss Group yhtiön välisen kumppanuuden muodostaman Pan-Dan maahantuontiyrityksen mukaan käytössä on uutta teknologiaa, joka liittyy tavallisten paristojen sijaan supercapacitoreihin. E-Busin ajoneuvot voidaan ladata nopeasti matkojen välillä, säästäen huomattavasti rahaa sekä parantaen matkustusmukavuutta.

Bussit, jotka käynnistyivät torstaina Reading Terminalissa pidetyssä seremoniassa, ajavat linja nro 4 reittiä saasteiden vähentämiseksi Allenby-kadulla, jossa päivittäin kulkee tuhansittain busseja, yritysten edustajat sanoivat.

”Visiomme on korvata vähitellen kaikki Dan-yhtiön bussit sähköisillä, jotta voidaan parantaa Gush Danin suurkaupunkialueen asukkaiden elämänlaatua sekä ympäristöä”, sanovat Danin puheenjohtaja Shmuel Rafaeli ja toimitusjohtaja Ofer Zilbiger yhteisessä lausunnossaan.

”Sähköiset bussit ovat tärkeä vaihe kuljetuksen vallankumouksessa Gush Danissa.”

Liikenneministeri Israel Katz painotti, että sähköisten bussien integrointi Tel Avivin liikennejärjestelmään on osa paljon suurempaa ponnistelua uudistaa alaa eri puolilla maata.

”Vuoteen 2018 Israelin valtion on julkinen liikenne on samalla tasolla kuin maailman kehittyneimmissä valtioissa”, Katz sanoi. ”Julkisessa liikenteessä Gush Danin suurkaupunkialueella on nyt käynnissä vallankumous verrattuna siihen, mitä bussien saatavuudessa ja esteettömyydessä oli ennen.”

Tel Avivin apulaiskaupunginjohtaja Meital Lehavi, joka oli apuna tehtäessä päätöstä liikennöidä uusia busseja linjalla nro 4 korosti tämän reitin valinnan tärkeyttä. Lehavin mukaan 4000 bussia kulkee joka päivä Allenby-kadulla, mutta lisäksi noin 20.000 jalankulkijaa ja kadulla sijaitsee lisäksi lukuisia yrityksiä. Nämä kaikki ansaitsevat puhtaampaa ilmaa.

”Jatkamme painostamista yhdessä eri toimijoiden kanssa korvaamalla savuiset bussit uudemmilla ja ympäristöystävällisimmillä, Lehavi kertoi.

Chariot E-Bus on toiminut menestyksekkäästi kaksi vuotta Sofiassa Bulgariassa, sekä myös äskettäin aloittanut toimintansa Serbiassa ja Itävallassa, Pan-Danin mukaan.

Vaikka vain viisi bussia ajaa Tel Avivissa ensi viikolla, vielä 17 bussin odotetaan liittyvän joukkoon vuoden loppuun mennessä, yhtiön edustaja ilmoitti.

Vaikka nämä ajoneuvot käyttävät paljon kehittyneempää latausteknologiaa, ne eivät ole ensimmäiset sähköiset bussit kaupungin kaduilla. Elokuussa 2013 Dan-bussiyhtiö otti käyttöön linjalle nro 5 yhden sähköisen bussin, jonka oli rakentanut kiinalainen yritys BYD ja tuonut maahan Clal Motors. Tätä bussia ladataan öisin Danin parkkipaikalla, vaatien neljästä viiteen tuntia latausta savuttaakseen täyden kapasiteetin.

Toisaalta Chariot E Bussia voidaan ladata nopeasti matkojen välillä noin kolmessa minuutissa, Pan-Dan -yhtiön edustaja sanoi. Lisäksi, koska se on kevyt, sähkön kulutus on paljon pienempi kuin muiden sähköbussien.

Lue koko artikkeli Jerusalem Postista