Israelilainen teknologia mahdollistaa lentäjien näkemisen sumussa.

Siviililentäjät, jotka lskylens-635x3571entävät sumussa tai muuten huonoissa lento-olosuhteissa, voivat pian hyötyä Israelilaisen puolustusjärjestelmiä kehittävän Elbit Systemsin optisesta järjestelmästä. Elbitin suunnittelemat erikoiskamerat ja suojalasit toimivat yhdessä suodattaen huonon sään.

Normaalisti lennettäessä sumun tai savun läpi, lentäjien on luotettava teknisiin välineisiin, kun normaali näkökyky on huomattavasti heikentynyt.

Elbitin uusi järjestelmä käyttää erityisiä kameroita analysoidessaan valon eri aallonpituuksia, valiten ja yhdistäen ne ”synteettiseksi visioksi”, joka perustuu maaston ja infrastruktuurin tietokantoihin. Tämä muutetaan kuvaksi, joka antaa lentäjälle paremman näkyvyyden eteenpäin.

Kuva projisoidaan suoraan pilotin silmille puettavan näytön avulla – joka on periaatteessa suojalasit – joka mahdollistaa lentäjän lentää konetta ikään kuin hän näkisi läpi huonon sää.

Heijastamalla tiedot suoraan lentäjän silmiin, tämä mahdollistaa käyttäjän pään kääntämisen ja ajantasaisen kuvan saamisen vasemmalta ja oikealta. Perinteisemmät visiiriin tai tuulilasiin perustuvat näyttöteknologiat voivat olla käyttäjälle rajoittavampia. Järjestelmä on kehitetty alun perin sotilaallisiin tarkoituksiin, mutta se on nyt muunnettu siviili-ilmailun käyttöön.

Lue lisää The Times of Israel